Način in strošek dostave in obdelave naročila

Za vsa naročila nad 300 € je dostava brezplačna, razen za posebne dostave.

Za nas pakete na območju Slovenije dostavljata Pošta Slovenije in DPD , ki večino paketov dostavita že naslednji delovni dan (ko artikel prispe v naše skladišče v Slovenijo). Če vas ob dostavi ni na navedenem naslovu, lahko paket prevzamete na vaši najbližji pošti oziroma se za termin dostave dogovorite z dostavljalcem DPD-ja po telefonu.

Paket gre od nas še isti dan

Artikli, naročeni na Svet-kopalnic, gredo na pot v najkrajšem možnem času, saj sta hitrost in udobnost dostave za nas ključnega pomena. Ko artikli prispejo v naše centralno skladišče v Sloveniji, gredo na pot običajno še isti dan.

Artikle lahko s predhodno najavo na E-mail naslov info@svet-kopalnic.eu prevzamete tudi osebno na prevzemnem mestu št. 1 na Kovačevi ulici 2, 1380 Cerknica ali na prevzemnem mestu št. 2 na Šmartinski 152, 1000 Ljubljana (BTC – center desetka, STUDIO KUHINJ). Pri osebnem prevzemu morate naročilo predhodno poravnati preko plačilne kartice, paypala ali po predračunu. Plačilo na prevzemnem mestu ni možno.

Če je artikel na spletni strani na zalogi, ga lahko z oddajo spletnega naročila lahko pričakujete najkasneje v štirinajstih dneh od potrditve naročila, oziroma najkasneje v desetih dneh od potrditve naročila, če izberete osebni prevzem na našem prevzemnem mestu. V kolikor izberete osebni prevzem, boste o možnem terminu prevzema obveščeni.

Strošek dostave Pošta Slovenije

Tabela stroškov dostave in osebnega prevzema:

Cenik dostave POŠTA SLOVENIJE Eur
Do 2 kg  5,50
Od 2 do 5 kg  6,30
Od 5 do 10 kg  7,30
Od 10 do 15 kg  8,30
Od 15 do 20 kg 9,20
Od 20 do 25 kg  10,30
Od 25 do 30 kg  11,50
Od 30 do 40 kg 13,20
Od 40 do 50 kg 15,10
**Od 50 do 250 kg (paleta)   43,20
**Od 250 do 600 kg (paleta) 66,90
Dostava naročil nad vrednostjo 300 € je brezplačna razen za posebne dostave.
Paketi težji od 50 kg so posebne dostave označene v ceniku z **.
Brezplačno*

Pri dostavi naročila ter izbranim načinom plačila z gotovino po povzetju se obračuna dodatni strošek 1,80 €.
O tem, ali artikel ustreza manjšemu ali večjemu paketu, boste natančno seznanjeni v procesu oddaje spletnega naročila.​

Strošek dostave DPD

Tabela stroškov dostave in osebnega prevzema:

Cenik dostave DPD Eur
Do 2 kg 4,10
Od 2 do 5 kg   4,30
Od 5 do 10 kg 4,50
Od 10 do 20 kg   5,10
Od 20 do 31,5 kg  5,30
Dostava naročil nad vrednostjo 300 € je brezplačna razen za posebne dostave.

Paketi težji od 50 kg so posebne dostave označene v ceniku z **.

Brezplačno*

Pri dostavi naročila ter izbranim načinom plačila z gotovino po povzetju se obračuna dodatni strošek 1,80 €.

O tem, ali artikel ustreza manjšemu ali večjemu paketu, boste natančno seznanjeni v procesu oddaje spletnega naročila.​

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava velja za klasično dostavo, posebna dostava pa se obračuna po zgoraj veljavnem ceniku. V primeru, da vrednost naročila preseže 300 eur in je paket težji od 50 kg, je to posebna dostava in je zaračunana po veljavnem ceniku v tabelah zgoraj. Za dostavo (s Pošto Slovenije ali DPD) in način plačila z gotovino po povzetju se obračuna dodatni strošek 1,80 €. Brezplačna dostava ne velja za posebne dostave.

Dostava kamorkoli na območju Slovenije

Naša partnerja pakete dostavljata na naslov, vnesen ob oddaji naročila. V svoj profil lahko dodate poljubno število različnih naslovov za dostavo, med katerimi ob oddaji naročila izberete ustreznega.

Ker dostavna služba artikle dostavlja znotraj delovnega časa Pošte Slovenije (in obhodnega časa poštarja določenega območja), se lahko odločite tudi za dostavo na katerokoli drugo ime ali naslov. Na primer v službo. Enako seveda velja tudi za dostavno službo DPD. Če ste ob nakupu za način plačila izbrali gotovinsko plačilo ob dostavi, vas prosimo, da poskrbite, da bo imel prejemnik pošiljke pri sebi dovolj gotovine. Če je izbrana dostava na službeni naslov, bo dostavljalec izročil paket pooblaščeni osebi za prevzem pošiljk v podjetju.

Če vas v času dostave ni na predvidenem mestu (podjetje, pisarna, bolnišnica, študentski ali dijaški dom itd.), bo dostavljalec pustil sporočilo, na katerem bodo navodila za nadaljnje ukrepanje. Ponavadi zadošča obisk najbližje pošte.

Dobavni roki

O morebitnih daljših dobavnih rokih vas bomo preko e-pošte sproti obveščali. V primeru, da vam daljši dobavni rok ne ustreza, nam lahko to sporočite in artikel bomo odstranili iz naročila ali zamenjali z drugim.

Zaradi različnih dobavljivosti izdelkov je naročilo lahko razdeljeno na več pošiljk. Lahko jih odpremimo delno ali vse hkrati.

Pri delni dostavi vam bomo artikle, ki so na zalogi, poslali takoj, ostale pa, ko bodo na voljo. V kolikor se odločite za delno dostavo s Pošto Slovenije vam bomo strošek dostave zaračunali le pri prvi pošiljki. V primeru delne dostave z DPD dostavno službo vam bomo strošek dostave zaračunali pri vsaki pošiljki.

Za artikle, ki so označeni kot PRODANI, nimamo podatka o tem, kako hitro jih lahko dobavimo. V kolikor vas zanima njegova dobavljivost, pri artiklu aktivirajte sledilca s klikom na gumb “Zanima me”. Ko bo artikel ponovno dobavljiv, vas bomo o tem obvestili preko e-pošte.

Če boste nekaj dni odsotni, lahko v četrtem koraku pri dostavi v meniju označite tudi željeni datum odpreme vašega paketa. To pomeni, da pred tem datumom vaš paket ne bo poslan na navedeni naslov.

Za dostavo poskrbi Pošta Slovenije, večinoma naslednji delovni dan od dneva odpreme, vendar najkasneje v roku treh delovnih dni. Datum dostave preko DPD-ja pa ob oddaji spletnega naročila izberete in označite vi. Ob odpremi pošiljke vam bomo poslali obvestilo, da smo artikle že poslali na pot.

Za vse dodatne informacije nas pokličite 070 679 576 ali pošljite elektronsko pošto na info@svet-kopalnic.eu

Obravnava poškodovanih pošiljk (odškodnine)

Če ste ob prevzemu pošiljke opazili, da je artikel ali pošiljka fizično poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja, lahko vložite postopek odškodnine pri Pošti Slovenije. To storite tako, da pošiljko (embalažo + vsebino) prinesete na pošto, takoj, ko opazite poškodbo ali izropano pošiljko najkasneje v roku 30 dni od prevzema pošiljke. Na pošti opozorite, da je potrebno izpolniti Zapisnik o poškodovani pošiljki, ki ga podpišete tudi vi. Po prejetju vse potrebne dokumentacije, se na Pošto Slovenije poda zahtevek za odškodnino. Zahtevek na Pošti Slovenije komisijsko obravnavajo in na podlagi odgovora ali odobritve se vrne kupnina ali naroči nov artikel. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo odškodnina rešena v najkrajšem možnem času.

Če vam je paket dostavil DPD in ugotovite, da je artikel ali fizična pošiljka poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja, lahko vložite postopek odškodnine. Škodo je potrebno prijaviti v roku 7 koledarskih dni od datuma prejema paketa na e-naslov info@svet-kopalnic.eu ali po telefonu na številko 070 679 576. Ob prijavi škode bomo potrebovali tudi fotografije paketa, (notranje) embalaže, poškodovanega artikle, DPD nalepke in pa opis poškodbe. Z referentom se lahko dogovorite tudi za prevzem poškodovanega paketa na vašem naslovu.

Veljavnost dokumenta 1.12.2020 do preklica.